KAWAN-KAWAN SAYA




Monday, September 10, 2012

wanita kuat membebel ?

Assalamualaikum ..
hye pembloggers Chenta hati jiha sekalian ~
korang yang tengah baca entry nih ? sihat x ??
kalau sihat tu alhamdulillah , tapi yang mane tak sihat tu ? cepat2 laahhh mamam ubat keyh ! 
hari nihh .. kat sekolah . mmg mood study jerp . ntah laa.. x tahu pasal ape tiba2 rajin giloss ~
aduhai jiha ,,, sedar2 laaa trial na dekat dah .. ngeeeee ~~ 
oke2 ! sekarang back to our entry ~
kowang mesti bengang bila kowang punyee MAMA , IBU , UMI , MUMMY .. macam nih ----->

# ALAA ,, RELAX LAAA... JIHA PON ASE APE YANG KORANG RASE # 

kadang2 kita naek tension dengan leteran yang same jerp .. benda yang diungkit tu kadang2 dah beratus
ratus kali dia ulang ? betol x ? tapi chill laa guys ! benda nih normal ~ jom stalker kenpa dowang sukeee sangat membebel nihh =)


Kenapa Wanita Suka Membebel?

1) Wanita membebel kerana inginkan perhatian.
Komen :Setuju-setuju.

2) Sebagai tanda peringatan.
Komen :Setuju2, itu tandanya dia sayangkan kita. I.e. Abang ni janganlah bawa motor laju2, bahaya tau, nak tengok citer ADAMAYA pun janganlah merempit-rempit ni.

3) Marah dan geram
Komen :tepuk dada ,tanya selera. Kalau Suami tak buat Isteri marah dan geram, takkan la Isteri nak membebel kan? (dushh, tujukan kat diri sendiri juga)

4) Fitrah wanita tidak suka memendam perasan
Komen : Haahla, no wonder ramai perempuan lebih pandai buat ketupat dan jadi pengacara. Hik3..

5) Mengulas mengenai kecenderungan isteri kuat berleter terutama dalam konteks masyarakat tempatan, pakar motivasi dan psikologi terkenal, Datuk Dr Mohd Fadzilah Kamsah, berpendapat memang sudah lumrah semula jadi wanita yang memiliki paras hormon estrogen berlebihan lalu gemar meluahkan pendapat dan pandangan sehingga dilihat seolah-olah berleter.
Komen :Umm, kalau dah pakar cakap camtu.

6) Sedangkan Mohd Fadzilah berkata, tujuan utama wanita terutama isteri berleter ialah untuk membuktikan kasih dan sayang kepada pasangan.
Komen :Setuju-setuju. Bak Kata rakan saya AKMA  : Kalau tak membebel, bukan wanita namanya. Hik3...Betulke?

7) Malah, sudah dibuktikan dalam kajian di mana kita melihat bagaimana wanita mampu melontarkan sehingga 30,000 kuota simbol dan kata-kata dalam sehari sedangkan lelaki hanya kira-kira 7,000 kuota yang sama.
KOmen : No wonder, patutla boss Pompuan lagi cerewet dari boss lelaki kan? Hik3...
# curik ayat dalam blog laen jap ! hihih #



see ? da tahu kan kan kan kan ??? ~
so bebel2 nih perkara biasa kan ?
^_^ hahhaha ~ tak payah nak tarik mukaa sangat bila u ol kene marah or kene berleter ..
chill n cool jerp ! ~ girls yang blom kawen ~ u ol ingt ye . u ol akan buat perkara sama kat
anak2 or suami korang .. ~ so lelaki hope anda bersabar if dapat perempuan yg kuat nagging nihh ~
kalau sayang ,, ape pon x kisah kan ?
! <3 <3 ~ arif ~ saya kuat membebel . so terima saya seadanya keyh ! loveyou sanyang ~ hahahha ! 

okeyh ~ dah x de ape kot na telling2 ~ hahah ! sampai sini jerp keyh .
WAIT FOR NEXT ENTRY ^_^ LOveyou guys so much !

                                                  pesanan penaja =)



SABAR KUNCI KEKUATAN =) 


terima kasih Abang2 ENCEM n Kakak2 Cantik sebab sudi baca

3 comments:

  1. Hihi, agree laaa. Akak pun kategori perempuan kuat membebel, haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha =) setuju kan kan kan ??? chill jerp sis ~

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share